2015-08-20 13:49:16
СДРУЖЕНИЕ НА ХУДОЖНИЦИТЕ – ВАРНА
обявява
ОТВОРЕНА ПОКАНА
за участие в проектa „СУПЕР[М]АРТ[КЕТ]”
Поканата е към визуални артисти от всички поколения и художествени дисциплини, които пребивават постоянно в България. Проектът, представлява практическо изследване и създаване на реален модел на пазарна ситуация, в който да вземат участие български художници; международни експерти, активно присъстващи на световния арт пазар; български културни институции и публика. Основна роля за създаването на този модел ще имат събития от програмата:
- теоретичен семинар, уъркшоп и презентации – 17-20.10.2015г.;
- организиране на комерсиална изложба чрез селекция от международни експерти, която ще се проведе в периода 06-29.11.2015г. в галерия „Графит”, Варна;
- организиране на представителна изложба в София – през 2016 г.

Заинтересованите художници могат да се регистрират за участие с едно (1) произведение, създадено не по-късно от 2013 година. Няма ограничения във формата, жанра и техниката. Темата е свободна.

Кандидатстването е по електронен път и/или по пощата. Заявлението за участие включва попълнен формуляр за регистрация - като текстов файл или он-лайн формуляр (виж линка по-долу), изображение на произведението в резолюция 300 dpi във формат JPG, PNG или TIFF, изпратено на project@sbh-varna.com и/или допълнителна визуална документация, изпратена по пощата на адрес на адрес: гр. Варна, бул. „Княз Борис І” 65. Няма такса за участие.
Срок за кандидатстване: 11 октомври 2015г.

Журирането на творбите от международното жури в състав:
- Бранко Франчески (директор на Музея за изящни изкуства – Сплит, Република Хърватска)
- Башак Сенова (куратор, член на на Консултативния съвет на 14-то Истанбулско биенале)
- Ханс Кнол (галерия „Кнол”, Виена)
- Надежда Джакова (завеждащ филиал, Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство).
Он-лайн формуляр тук
https://docs.google.com/forms/d/1r0tUlrn8EDn9nTZzbo75jLbFGpm-54UoIczzEircfDs/viewform?usp=send_form